Zondag 6 november.

Wilt u weten hoe aanstekelijk enthousiasme kan zijn?

Kom dan zondag 6 november naar het concert van operakoor Westfrisia Cantat.

Wim Dijkstra,
dirigent van het koor, staat bijna altijd met de rug naar u toe, dus u ziet niet alles. Maar hij heeft zoveel plezier in het dirigeren, dat het koor niet anders kan dan daar met evenveel enthousiasme op reageren.

En dat kan je horen!

Samen met 3 uitstekende solisten brengt Westfrisia Cantat een gevarieerd programma.

Voor de pauze wisselen bekende, maar ook minder bekende aria’s en koorgedeelten elkaar af. U hoort dan onder andere muziek van Verdi, Faust van Gounod en van Dvoràk een deel uit”Rusalka”.

Het tweede deel van de middag staat geheel in het teken van de opera “Norma” van Bellini. Liefde en trouw, haat en verraad, tederheid en geweld, verbittering en verbroedering, alles wat opera tot opera maakt komt hier aan bod.

Het is verrassend te horen hoe de componist er in is geslaagd deze uitersten zo op muziek te zetten, dat de toehoorders moeiteloos meegaan in het verhaal.

Het is aan het koor en de solisten om deze emoties aan u over te brengen.

De sopraansoliste is Leonie van Veen. Het is haar debuut in Onderdijk; zij zal haar reputatie zeker waar maken. De tenorpartijen worden vertolkt door Livio Gabrielli. Net als vorig jaar zal zijn heldere stem en mooie Italiaanse uitspraak u verrassen.

Een bekende voor Onderdijk is de bas Hans de Vries. Zijn vertrouwde geluid staat garant voor gevoelvolle vertolkingen van de baspartijen.

Dat de begeleiding op de vleugel als vanouds weer verzorgd wordt door Willem Woestenburg, is voor koor en solisten een prettige zekerheid.

Dit alles, gestuurd door het enthousiasme van de dirigent, maakt dat het concert van Westfrisia Cantat een must is voor de liefhebbers van operamuziek. Laat deze kans niet aan u voorbij gaan.

Zondagmiddag 15.00 uur in de Gerardus Majellakerk in Onderdijk.

Kaarten aan de zaal € 16.00, voorverkoop € 15.00

Telefonisch bestellen: 0228 582045

Bestellen kan ook via deze website.

Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *