Ons koor

Operakoor Westfrisia Cantat bestaat 87 jaar en heeft 56 enthousiaste koorleden uit de regio, voornamelijk uit de kernen Onderdijk, Andijk en Wervershoof. Onder de enthousiaste leiding van dirigent Wim Dijkstra zingen wij wekelijks met veel plezier in het dorpshuis De Onderdijk. En dat plezier komt voornamelijk door de ontspannen werkwijze van Wim Dijkstra bij het instuderen van de met zorg uitgezochte koorstukken uit verschillende opera’s. De uitvoering, de homogeniteit van de verschillende partijen en de uitspraak van voornamelijk Italiaanse teksten zijn onder zijn leiding sterk verbeterd. Jaarlijks geeft het amateurkoor Westfrisia Cantat met professionele ondersteuning een concert in de Gerardus Majellakerk in Onderdijk. Dit jaar is dat op zondagmiddag 10 november.

Programmering

Voor de pauze bevat het programma  een mooi gevarieerde selectie operafragmenten uit Der Graf von Gleichen van F. Schubert, Don Pasquale van G. Donizetti, Die Zauberflöte van W.A. Mozart, Semiramide van G. Rossini en I Lombardi van G. Verdi.
Zoals in 2010 ingezet, staat het tweede gedeelte weer helemaal in het teken van één opera. Dit jaar brengen wij na de pauze stukken ten gehore uit de opera L’Elisir d’amore van Gaetano Donizetti. Deze goed in het gehoor liggende muziek en de prachtige zangpartijen spreken een breed publiek van zowel kenners als leken aan.

Solisten en begeleiding

Aan het concert werken dit jaar niet drie, maar zelfs vier gerenommeerde solisten mee, te weten de sopranen Leonie van Veen en Martha Bosch, tenor Mark Omvlee en bas/bariton Nanco de Vries.
Als vanouds speelt de gedreven en vakbekwame pianist Willem Woestenburg op de vleugel. Mede dankzij zijn uitstekende en vertrouwde begeleiding wordt Westfrisia Cantat elk jaar weer opgezweept tot uitstekende resultaten.
Bijzonder dit jaar is de medewerking van het kamerorkest Collectivum Musonia in het tweede deel van het concert. Dit kamerorkest bestaat uit zestien musici en voor hen heeft dirigent Wim Dijkstra de orkestpartij van de opera L’Elisir d’amore bewerkt. Dit omdat deze opera zich bij uitstek leent voor begeleiding door een klein orkest.
Samen met deze professionele solisten en musici verzorgt Westfrisia Cantat voor u een inspirerend en laagdrempelig concert. Wij hopen hierdoor ook nieuwe amateurzangers als lid te mogen begroeten.

Datum en locatie concert

Met veel enthousiasme hebben wij er het afgelopen jaar aan gewerkt om melodie en tekst van de verschillende prachtige koorstukken met overtuiging op u over te kunnen brengen. Of wij daar weer in slagen, kunt u zondagmiddag 10 november 2013 vanaf 15.00 uur beluisteren in de Gerardus Majellakerk,  Nes 134 in Onderdijk.
Toegangsprijs concert in de voorverkoop € 16,00 inclusief programmaboekje en consumptie, aan de zaal € 17,50. U kunt kaarten reserveren via www.westfrisiacantat.nl of bij voorzitter Bert Haakman, tel. 0228-582045.

De kaarten kun je hier bestellen.

Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *